Kategori: Sağlık

Bella Eyes (Cat Eyes) Nedir?

Op. Dr. Elif Seda Keskin; Çekik gözler ya da bella eyes, kişiye daha genç ve canlı bir görünüm kazandırır. Çekici bakışlar sağlamasının yanında, yerçekimi etkisiyle yaşlanma yaşanabilen yüzde yaşlanma belirtilerini en aza indirir. Gözler, görmemizi sağlayan en önemli duyu organlarımızdan birisidir. Fonksiyonel anlamda da ileri derece önem taşımaktadır. Sinirsel uzanımlara sahip olması, gözlerin değerini arttırır.

Alt ve üst göz kapakları, gözleri korur. Her iki göz kapağı hem burun tarafında hem de şakak bölgesinde birbirlerine yakın konumda bulunur. Alt ve üst göz kapakları, göz çevresinde yer alan tars adı verilen bölgeye tutunur. Şakak ve burun bölgesindeki kemikler, göz yapısını ve görme faaliyetini önemli ölçüde etkiler.

İdeal göz şekli incelendiğinde, dış kantalın, iç kantaldan yaklaşık 2 mm yukarıda yer aldığı görülür. İnsan anatomisinin temelinde hafif yukarı doğru olacak şekilde, eliptik bir çekiklik bulunur. Genç yaşta herkeste bu çekiklik mevcutken, yaşla beraber yaşanan gevşemeler göz anatomisini bozar.

Cat Eyes Tekniği Nedir?

Kedi gözü estetiğinde en önemli bütünlüğü sağlayan organımız gözlerdir. Gözler hem duygu durumunu belli eden hem de yüzde ilk göze çarpan organlardır. Yaşlanma belirtileri de en fazla göz çevresinde görülmektedir. Göz estetiğinin önemli hale getiren unsurlar, yaşlanma belirtilerinin ilk bu bölgede başlamasıyla yakından ilgilidir. Cat eyes tekniğinin ne olduğu, göz çevresi anatomisini inceleyerek anlaşılabilir.

Günümüzde ameliyatsız şekilde yapılan göz çevresi operasyonları oldukça ideal hale gelmiştir. Risksiz operasyonlar olması, kişileri gündelik hayattan alıkoymaz. Göz estetiği dendiğinde karşımıza ilk olarak kedi göz estetiği çıkar. Kişinin yüz şekline uygun olarak, bu yöntem uygulanabilir. Uzman bir hekim eşliğinde uygulandığı takdirde, herhangi bir risk barındırmaz. Bütünleyici bir güzellik için siz de bu yöntemi tercih edebilirsiniz.

Cat Eyes Tekniğinin Yöntemleri Nelerdir?

Kedi gözü estetiği, kişinin gözlerini ve göz çevresini yüz estetiğine uygun olarak yapılır. Yüz estetiğinin tamamlayıcı hale gelmesi gözlerin istenilen forma getirilmesiyle mümkün olur. Tıpkı bir kedinin gözlerine benzer olarak, yuvarlak ve anlamlı bir yüz ifadesi oluşur. Yüzün altın orana kavuşması, yapılan küçük estetik operasyonlarla mümkün hale gelir.

Kişide çekici bir göz çevresi oluşturmak adına, kedi gözü estetiği oldukça elverişlidir. Gelişmiş teknoloji sistemleriyle işlem ağrısız, kanamasız ve acısız şekilde gerçekleşir. Cat eyes tekniğinin yöntemleri genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Estetik dünyanın her alanında tercih edilen Plexr teknolojisi

  • Tıbbi ipler kullanılarak yapılan iple germe yöntemi

  • Şekil vermek amacıyla kullanılan Botoks yöntemi

En çok tercih edilen yöntemler, genel olarak bu şekilde sıralanabilir.

Cat Eyes Estetiğinde Plexr Teknolojisi Nedir?

Estetik cerrahi işlemlerinin neredeyse tümünde, Plexr teknolojisi kullanılır. Kesi olmadan, ağrısız şekilde uygulanan yöntem, cilt kusurlarına kesin bir şekilde çözüm getirir. Son dönem teknolojileri içinde yer alan Plexr, tıbbi bir cihazdır. Ortamdaki gazı iyonize hale getiren cihaz, çok güçlü bir enerji sistemi tarafından çalışır. Ortaya çıkan enerji, ince uçlara sahip iğneler yardımıyla cilde uygulanır. Sorunlu bölge haricindeki kısım, cildin diğer kısımlarıyla bu enerjiden etkilenmez. Enerji miktarı, milimetre üzerinden çok küçük ölçümler hesaplanarak uygulanmaktadır. Cihazın uyguladığı enerji sayesinde, cilt kusurları kısa süre içinde tedavi edilir. Şekil verilmek istenen bölge, bu şekilde ideal formuna kavuşur. Cat Eyes için Plexr teknolojisi kullanıldığında;

  • Ağrı ve acı olmadığından anestezi yöntemine gerek duyulmaz. İhtiyaca bağlı olarak istendiğinde lokal anestezi kullanılabilir.

  • Cerrahi bir işlem olmamasının yanında, ameliyat da değildir.

  • Kanama ve dikişin olmaması, enfeksiyon riski yaşanmamasını sağlar.

  • Tedaviden sonraki ilk 5 gün boyunca ödem ve şişlik görülebilir. Bununla birlikte kızarıklık da görülebilir.

  • Uygulamanın ardından, bölge aşırı sıcak ortamlardan uzak tutulmalıdır. Güneş ışığından da uzak durulması gerekir.

Cat Eyes Estetiğinde İple Germe Yöntemi Nedir?

Günümüz estetik dünyasında, polioksidan ipler sıklıkla kullanılmaktadır. Bu ipler ile gerilme ve gençleştirme istenilen bölgelere z şeklinde ipler kullanılarak cilt germesi işlemi uygulanır. Cilt uygun şekilde yukarı kaldırılır. Kullanılan iplerin zaman içinde metabolizma tarafından yok edilmesi, kişinin kısa zaman içinde iyileşmesini sağlar. Ameliyatsız şekilde uygulanan işlem, aynı zamanda lokal anestezi altında gerçekleştirilir.

Lokal anestezi yapılacak bölgenin belirlenmesi, hekimler tarafından yapılır. Bu bölgede gerilme ipler sayesinde yapılır. Şekil verilmek istenen bölgede z ipleriyle birlikte germe işlemi yapılır. Kedi gözü estetiğinde iple germe sayesinde gözler daha çekik bir görünüme kavuşur. Gözlerin gerilmesi sonucunda, gözler daha anlamlı ve derin bakışlara sahip olur. Bölgede estetik görünümün yanında, daha canlı ve dinamik bir görünüm yakalanmış olur.

Cat Eyes Estetiğinde Botoks Yöntemi Nedir?

Estetik dünyasında en sık kullanılan yöntemlerden birisi, botoks yöntemi olarak bilinmektedir. Botulunium toksin bakterisinin kullanılması, yapılan işlem esnasında kasların işlevi kaybetmesi sonucu yapılır. Geçici süreyle sağlanan bu durum sonucunda, yüzde hacim ve gerginlik sağlanmış olur. Yüz estetiği ve kırışıklık tedavilerinde, bu yöntem sıklıkla kullanılmaktadır. Yüz estetiğinin yanında, kırışıklık tedavilerinde de bu yöntem sıklıkla kullanılmaktadır.

Cat Eyes estetiğinde botoks yöntemi şu şekilde açıklanabilir:

  • Ameliyat gerektirmeyen bir işlem olmasının yanında, cerrahi herhangi bir işlem gerektirmez.

  • İşlem esnasında hiçbir şekilde kesi uygulanmaz.

  • İşlem sonrasında oluşabilecek şişlik ve kızarıklar, birkaç gün içinde yok olur.

  • Geçerlilik süresi 6 ay ile 1 sene arasında değişir. Bu süre sonunda dileyen kişiler yeniden bu yöntemi uygulatmak için uzman hekime başvurabilir.

Cat Eyes Estetiği Kalıcı Bir Operasyon mu?

Kedi gözü estetiği, günümüzde en sık tercih edilen göz estetiği operasyonları arasında bulunur. Farklı yöntemler kullanarak, kolay ve ameliyatsız şekilde gerçekleştirilir. Çoğu zaman anestezi kullanılmadan uygulansa da, hastanın istediği durumlarda, operasyon yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanabilir.

Çeşitli teknikler yardımıyla uygulanan bu operasyon, gözlerin kenarından görülür kesiler alınarak uygulanır. Etkileri açısından incelendiğinde, kedi gözü estetiği kalıcılığı uzundur. Endoskopik kaş estetiği ve göz germe estetiğinden farklı sonuçlara sahiptir. Sonuçları oldukça uzun ömürlüdür. Etkili sonuçlar vermesinin yanında, içinde modern teknikler barındırır.

Hastanın genel ihtiyaçlarına bağlı olarak, göz, kaş ve yanak estetikleri birleştirilerek yapılabilir. Kombine operasyonlar sonucunda daha kalıcı sonuçlar elde edilir. Bu yöntemde en fazla kedi gözü estetiği ile Hollywood yanağı operasyonlarının birleştirildiği görülür. Operasyonların tümü, kişiye özel olarak uygulanmaktadır. Bu açıdan, uzmana bir doktor eşliğinde yapılması gerekir.

Cat Eyes Estetiği Sonrasında Neler Olur?

Kalıcılık açısından oldukça uzun ömürlü olan kedi gözü estetiği, günümüzde en popüler estetik cerrahi uygulamaları arasında yer alır. Daha canlı ve çekici gözlere sahip olmak isteyen kişiler, sıklıkla bu yöntemi tercih eder. Minimal bir işlem olduğundan, iyileşme sürecinin de oldukça hızlı görülür. İşlem oldukça zahmetsiz ve ameliyatsız şekilde gerçekleşir.

İzler küçük yapılı olduğundan, saç içlerine gizlenir. Bu şekilde estetik olamayan bir görünüm oluşmaz. Kedi gözü estetiği sonrası, kişi hızlı bir şekilde normal yaşamına dönebilir. Ufak ödemlerle atlatılan süreç sonrasında kişi günlük yaşamına kısa süre içinde döner. Ödemin miktarı, kişiye göre değişiklik gösterir.

Cat Eyes estetiğinin sonuçları hemen görünür hal alır.

Bu postu değerlendir.

Son Yazılar

Ömürlü Banyo Dolapları Yolu

Ömürlü banyo dolapları arıyorsanız kaliteli sitede bulabilir ve ömürlü banyo dolapları yolu hizmetinden  yararlanabilirsiniz. Banyoların…

12 ay önce

Elektronik Sigara Kullanımı

Sigara kullanımı konusunda ıqos sigara yenilikler sağlamaktadır. Çağımız teknolojik anlamında gelişmelerin olduğu ve bu gelişmelerin…

1 yıl önce

Metpor ile En İyi Yapılar

İnşaat şirketimiz her türlü söve işlemlerini yapmaktadır. Siz de Yılkar İnşaat farkındalığı ve avantajı ile…

1 yıl önce

Yeşilin Merkezi Bursa Otel

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olarak tatil keyfi yaşamak isteyenler için Bursa otel her zaman…

1 yıl önce

İngiltere Vize Başvurusu İçin Ne Yapmalıyım?

İngiltere’ye seyahat etmek, eğitim için gitmek veya iş için gitmek istiyorsanız İngiltere vizesi için başvuru yapmanız gerekmektedir.…

1 yıl önce

Arçelik Bursa Yetkili Satıcı

Arçelik teknoloji cihazlarını kullanmak isteyenler yetkili satıcı olan güvenilir adresimizle tanışmalıdır. Arçelik Bursa yetkili satış…

2 yıl önce