Kategori: Moda

Polyesterin Avantajları, Dezavantajları ve Çeşitleri

Polyester, suni liflerden yapılmış sentetik bir kumaştır. Polyester yapma sürecinde polietilen tereftalat eritilir ve buna kimyasal reaktifler eklenir. Tül, perde, perde ve diğer ev tekstili başta olmak üzere birçok ürünün imalatında kullanılan en modern malzemelerden biridir. Bu durumda polyester hem saf halde hem de karışık bir bileşimde kullanılır. Modern teknolojiler sayesinde polyester kumaşlar insan sağlığı için kesinlikle güvenlidir, bu nedenle ev tekstili yapmak için kullanılabilirler.

Polyester Kumaşın Üretim Yöntemi ve Özellikleri

ÜRETİM

Kumaş alanlar. Polyester elyaf, polietilen tereftalattan ekstrüzyon ile üretilir. Erimiş polimer farklı kalınlıktaki filtrelerden geçirilir ve soğutulur. Bir sonraki aşama, liflerin çekilmesi ve boyalar dahil kimyasallarla işlenmesidir. İmalat işlemi sırasında farklı yoğunluk ve mukavemette kumaşlar elde edilebilir. Bu işlem sıcaklığına ve kullanılan kimyasallara bağlıdır.

HAYSİYET

Eşsiz kimyasal özellikler, doğal liflerle elde edilemeyen polyester özellikleri verir.

Yüksek güç: Polyester kumaş elle yırtılamaz, makas, bıçak veya başka bir alete ihtiyacınız olacaktır. Bu güç sayesinde polyester perdeler oldukça dayanıklıdır.

Isı dayanıklılığı: 100 dereceye kadar ısıtıldığında bile polyester özelliklerini korur. Bu, bu göstergedeki diğer tüm sentetik kumaşları aşan benzersiz bir malzemedir. Yangına dayanıklılığı nedeniyle polyester perdeler yanmaz kumaş alan pratik olarak kendi kendine söner ve çabuk söner.

Su direnci: Malzeme neredeyse suyu emmez, yıkandıktan sonra perdeler neredeyse anında kurur.

UV ışınlarına dayanıklı: Kumaş güneşte solmaz, bu özellikle güneşli taraftan sarkan perdeler için geçerlidir. Tüm çalışma süresi boyunca, tuval orijinal rengini korur.

Kırışıklık direnci: Perdeler yüksek ısıda yıkandıktan sonra bile şeklini kaybetmez. Polyester, kıvrımlı ve farbalalı perde dikerken vazgeçilmezdir.

Pelet oluşumuna karşı direnç , oklar, tutar.

Geniş ürün yelpazesi: Polyester lifler, çok çeşitli özelliklere sahip sentetik malzemeler yapmak için kullanılır; yoğunluk, şeffaflık, uzayabilirlik ve diğer parametreler açısından farklılık gösterirler. Örneğin, karartma perdeleri veya yarı saydam perdeler yapabilirsiniz.

Malzemenin bir diğer önemli avantajı düşük maliyetidir. Polyester, en uygun fiyatlı sentetik kumaşlardan biridir.

Polyesterin Dezavantaları

Polyester, avantajlarına ek olarak, onu kullanmayı reddetmeye yol açabilecek bir takım olumsuz özelliklere de sahiptir.

Düşük nefes alabilirlik. Sıcak bir günde güneş perdeleri ısıtacak ve bu da ısının dairede kalmasına neden olacaktır.

Elektrifikasyon. Sentetik kumaş alan statik elektrik oluşturur. Bu, küçük döküntü, toz, hayvan kılı parçacıklarının perdelere yerleşmesinin nedeni olur. Antistatik ajanlar bu eksikliği gidermeye yardımcı olacaktır. Bazı yumuşatıcılar bunları zaten içerir.

Klor kararsızlığı. Polyester perdeler, lifleri yok ettiği için klor tozu ile yıkanmamalıdır.

Ayrıca, herhangi bir sentetiklerin, özellikle vücudun artan duyarlılığı ile insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini unutmayın.

Perde dikimi için uygun polyester çeşitleri

Üreticiler, polyester elyaf temelinde, özelliklerinde farklılık gösteren kumaş türleri üretir. Sadece birkaçı perde ve perde dikmek için uygundur.

Lavsan bir polyester türüdür. Her renge kolayca boyanabildiği için ev tekstili yapmak için idealdir. Lavsan güneşte solmaz, dayanıklıdır ve bakımı kolaydır. Uzun bir kullanım süresinden sonra bile kumaş çekici görünümünü kaybetmez.

Akrilik. Bu, yalnızca stor perde üretimi için uygun olan çok yoğun bir kumaştır. Akrilikin büyük bir artısı, çalışma koşullarına olan iddiasızlığıdır.

Polyester kumaş alanlar. Doğal ipekten ayırt edilmesi zor olan hassas bir malzemedir. Güneşte güzelce parıldadığı kadar hafif ve pürüzsüzdür. Çok çekici görünen polyester ipekten çok güzel perdeler dikilir.

Bu postu değerlendir.

Son Yazılar

Ömürlü Banyo Dolapları Yolu

Ömürlü banyo dolapları arıyorsanız kaliteli sitede bulabilir ve ömürlü banyo dolapları yolu hizmetinden  yararlanabilirsiniz. Banyoların…

11 ay önce

Elektronik Sigara Kullanımı

Sigara kullanımı konusunda ıqos sigara yenilikler sağlamaktadır. Çağımız teknolojik anlamında gelişmelerin olduğu ve bu gelişmelerin…

1 yıl önce

Metpor ile En İyi Yapılar

İnşaat şirketimiz her türlü söve işlemlerini yapmaktadır. Siz de Yılkar İnşaat farkındalığı ve avantajı ile…

1 yıl önce

Yeşilin Merkezi Bursa Otel

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olarak tatil keyfi yaşamak isteyenler için Bursa otel her zaman…

1 yıl önce

İngiltere Vize Başvurusu İçin Ne Yapmalıyım?

İngiltere’ye seyahat etmek, eğitim için gitmek veya iş için gitmek istiyorsanız İngiltere vizesi için başvuru yapmanız gerekmektedir.…

1 yıl önce

Arçelik Bursa Yetkili Satıcı

Arçelik teknoloji cihazlarını kullanmak isteyenler yetkili satıcı olan güvenilir adresimizle tanışmalıdır. Arçelik Bursa yetkili satış…

2 yıl önce